Ondersteuning met noodzakelijk verblijf

(Beschermd wonen)

Soms is ondersteuning in de thuissituatie niet voldoende om veilig te wonen en de taken uit te voeren die horen bij het dagelijkse leven (zoals opstaan, zelfzorg, dagbesteding etc.).
U kunt terecht bij uw lokale wijkteam of consulent van uw gemeente om te kijken wat er nodig is in uw specifieke situatie; deze zijn goed op de hoogte van de verschillende vormen van ondersteuning en hulpverlening en kan u adviseren

Aanvraag

Wanneer er een aanvraag Ondersteuning met noodzakelijk verblijf (voorheen Beschermd Wonen) volgt, zal er onderzoek worden gedaan door een team dat zich regionaal bezig houdt met onderzoek en wachtlijstbeheer voor dit type ondersteuning.

Woont u in gemeente Nijkerk, Bunschoten- Spakenburg, Baarn, Soest, Amersfoort, Woudenberg of Leusden? Dan voert u een gesprek met een lokale hulpverlener of consulent uit uw eigen wijk/ gemeente samen met iemand van het team Centrale Toegang en na het gesprek ontvangt u een onderzoeksverslag met een plan van aanpak. Hierin staat een persoonsgebonden advies en/ of voorstel. De Centrale Toegang heeft overzicht over de wachtlijsten en zorgt voor een zo goed mogelijke match tussen u, uw hulpvraag en een zorgaanbod.

Woont u buiten de genoemde gemeenten? Bij voorkeur meldt u zich in uw huidige gemeente. Wanneer u zich in onze centrumgemeente meldt, zal het team Centrale Toegang onderzoek doen naar uw ondersteuningsbehoefte en op welke plek u het meeste kans heeft om uw leven zo zelfredzaam mogelijk te voeren. Dat betekent dat er in het onderzoek expliciet aandacht is voor binding met uw huidige of vorige woonplaats/ regio, uw netwerken etc.

Als het team Centrale Toegang onderzoek doet, krijgt u vooraf het verzoek om uw huidige indicatie, begeleidingsplan en laatste evaluatie op te sturen (wanneer deze er zijn). U geeft toestemming voor dossiervorming en het delen van informatie tussen de hulpverlener of consulent die bij u betrokken is en het team Centrale Toegang.