Over ons

Het Wijkteam biedt hulp en ondersteuning dichtbij huis. Bel ons als u vragen of zorgen heeft. Bijvoorbeeld over uw gezin, de opvoeding van uw kinderen, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast.
Wijkteam Amersfoort

Amersfoort heeft 9 Wijkteams. In het Wijkteam werken professionals die veel weten over jeugdzorg, opvoeding van kinderen, gezondheid, prettig leven, begeleiding bij het wonen, psychische problemen, ouderenzorg en andere zorg. Ze werken samen in een team in de wijk. 

Foto medewerkers op fiets
Zo werkt het

Wilt u ondersteuning van het Wijkteam? Of wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op, op de contactpagina klik hier staat beschreven hoe er contact opgenomen kan worden. Daarna zijn er deze stappen:
– Een medewerker van het Wijkteam luistert naar uw vraag. De medewerker beoordeelt of ondersteuning van het Wijkteam bij u past.
– Denkt de medewerker dat het Wijkteam u goed kan ondersteunen? Dan belt een andere medewerker van het Wijkteam u om een afspraak te maken.
– De medewerker van het Wijkteam komt thuis bij u langs. Wilt u liever ergens anders afspreken? Dat kan ook.
– Samen maakt u een plan. Daarin staat welke doelen u wilt bereiken en hoe u ze kunt bereiken. Het Wijkteam ondersteunt u graag om zelf uw vragen en zorgen aan te pakken. We bekijken wat u kunt bereiken met de hulp van familie, vrienden en buren. En met hulp van organisaties zoals school, huisarts, GGD of het Wijkteam zelf. Heeft u specialistische hulp nodig? Dan zoeken we samen met u de juiste specialist of instantie. Bij het Wijkteam heeft u één contactpersoon die alles met u regelt.

Foto gesprek
Indebuurt033 en de wijkteams

Wat is het verschil tussen de Wijkteams en Indebuurt033 met hun Informatiewinkels? Indebuurt033 ondersteunt inwoners die een vraag hebben over welzijn, zorg, wonen, geldzaken of die graag anderen willen ontmoeten. Iedereen kan met vragen terecht bij de Informatiewinkels. Ook regelt Indebuurt033 alles rond vrijwilligerswerk en mantelzorg in Amersfoort. Indebuurt033 ondersteunt inwoners die een idee hebben voor hun buurt. Bijvoorbeeld als ze een activiteit willen organiseren Zie www.indebuurt033.nl.

Wat we doen

De medewerkers van het Wijkteam kunnen u helpen met uw vragen en zorgen. Het is belangrijk dat u niet rond blijft lopen met uw zorgen. We maken graag een afspraak met u en helpen u een oplossing te vinden die bij u past.

‘Goed luisteren naar wat mensen te vertellen hebben, goed observeren en vooral op zoek gaan naar de eigen kracht’

Het gesprek met het Wijkteam

Het gesprek met het Wijkteam hoeft u niet alleen te voeren. U mag altijd iemand vragen om bij het gesprek te zijn. Bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger, vriend, buur of begeleider. Kunt u in uw eigen omgeving niemand vinden die bij het gesprek kan zijn? En wilt u wel graag iemand erbij? Neem dan contact op met Indebuurt033 en vraag om cliëntondersteuning.

Wij werken samen

Het Wijkteam kent een uitgebreid netwerk van hulpverleners en (zorg)organisaties.

Logo indebuurt033
Logo veilig thuis
Logo Amersfoort

Vanzelfsprekend hebben we ook veel contact met huisartsenpraktijken, GGZ en andere hulpverleners.