Over ons

Het Wijkteam biedt hulp en ondersteuning dichtbij huis. Neem contact met ons op bij vragen en zorgen over bijvoorbeeld uw gezin, de opvoeding van uw kinderen, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast.
Wijkteam Amersfoort

Amersfoort heeft 9 Wijkteams. In het Wijkteam werken professionals op het gebied van jeugdzorg, opvoeding van kinderen, gezondheidszorg, welzijn, woonbegeleiding, psychische problemen, ouderenzorg en andere zorgberoepen. Ze werken samen in een team in de wijk.

Foto medewerkers op fiets
Zo werkt het

U kunt het Wijkteam bereiken via het centrale telefoonnummer of per e-mail. Een medewerker van het Wijkteam in uw buurt neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken, en komt vervolgens bij u langs. Als u dat wilt kan de afspraak ook ergens anders plaatsvinden. Samen maakt u een plan. Daarin staat welke doelen u wilt bereiken en hoe u dit gaat doen. Het Wijkteam helpt u graag om zelf uw vragen en zorgen aan te pakken. We bekijken wat u kunt bereiken met de hulp van familie, vrienden, buren, of het Wijkteam zelf. Heeft u speciale hulp nodig? Dan schakelen we samen met u de juiste specialist of instantie in. Bij het Wijkteam heeft u één contactpersoon die alles met u regelt.

 

Foto gesprek
Wat we doen

De medewerkers van het Wijkteam zijn bekend met de vragen en zorgen waar bewoners mee te maken krijgen. Het is belangrijk dat u niet rond blijft lopen met uw zorgen. Het Wijkteam kan u helpen. We bespreken uw vraag of zorg en helpen u op weg. We begeleiden u en zoeken naar passende hulp.

‘Goed luisteren naar wat mensen te vertellen hebben, goed observeren en vooral op zoek gaan naar de eigen kracht’

Het gesprek met het Wijkteam

Het gesprek met het Wijkteam hoeft u niet alleen te voeren. U mag altijd iemand vragen om bij het gesprek te zijn. Bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger, vriend, buur of begeleider. Kunt u de ondersteuning bij het gesprek niet in uw eigen omgeving vinden? Neem dan contact op met Indebuurt033.

Wij werken samen

Het Wijkteam kent een uitgebreid netwerk van hulpverleners en (zorg)organisaties.

Logo indebuurt033
Logo veilig thuis
Logo Amersfoort

Vanzelfsprekend hebben we ook veel contact met huisartsenpraktijken, GGZ en andere hulpverleners.